ARVOKAS METSÄMME

Ajankohtainen dokumenttielokuva suomalaisten metsäsuhteesta ja metsän korkeamman jalostusasteen tavoittelusta.

Metsä. Meistä jokaisella on suhde siihen. Eikä ihme, sillä Suomi on Euroopan metsäisin maa. Metsiä on monenlaisia, niin kuin on myös käsityksiä metsästä. Mutta, sekä metsät että käsitykset muuttuvat – kuten ovat aina muuttuneet.

Elokuva esittelee suomalaisia metsän mahdollisuuksia tekijöiden kautta. Mukana on tämän ajan visionäärejä ja kehittäjiä, joita yhdistävä tekijä on metsän hyödyntäminen ja sen näkeminen voimavarana. Kyse ei ole vain siitä toimialasta, joka perinteisesti metsätaloutena käsitetään, vaan taloudellisesta perusyhtälöstä, jossa keskeisenä ajattelumallina on uuden, mahdollisimman korkean arvon synnyttäminen.

Vuonna 2016 edesmennyt teollisuusneuvos Eino Kolli oli oman aikakautensa kehityksen mestari. Hän rakensi maamme suurimman yksityisen saha-alan yrityksen, Vierumäen Teollisuus Oy:n ja oli yksi niistä henkilöistä, jotka olivat vauhdittamassa metsäsektorin menestystä luomalla uutta ja katsomalla asioita toisin. Tekojensa kautta hän antoi myös kasvot sille, miten metsään voi suhtautua samaan aikaan arvostaen ja sitä hyödyntäen.

Marjatta ja Eino Kollin Säätiö jatkaa teollisuusneuvoksen elämäntyötä tukemalla alan kehitystä ja innovaatioita. Arvokas metsämme -elokuva on osa tätä kokonaisuutta. Sen tehtävänä on toimia poikkitieteellisen keskustelun käynnistäjänä ja kiihdyttäjänä.

Elokuvan on ohjannut lahtelaislähtöinen, palkittu luontodokumentaristi Petteri Saario. Hänet tunnetaan lukuisista maamme luontoa käsitteleviä elokuvista ja tv-sarjoista, kuten mm. Asvalttiviidakot, Vedenneito, Erämaan lumo, Veden saartamat ja Järviemme helmet.

Lisätietoa: https://arvokasmetsamme.fi

NÄYTÖKSEEN ON VAPAA PÄÄSY!